ZoZie Silicon Valley

herinneringen moet je maken

09 November 2014

Aankomst Sunnyvale

Het is zover, afgelopen zomer zijn we gepolst om met de Rabobank mee te gaan naar Silicon Valley voor een Inspiratiereis. Een handelsreis waarbij we een inkijkje krijgen in het reilen en zeilen van de business in in dit gebied. Een unieke kans waar wij als innovatieve ondernemers wel voor waren te porren. Niet lang over na hoeven te denken.

De afgelopen twee jaar bevond ons bedrijf zich in een achtbaan. Ingegrepen toen het nodig was en extra inzet gevraagd toen het beter ging. Nu staat er een lean en mean organisatie die snel kan schakelen en weer de potentie heeft om te groeien. We kunnen weer plannen maken en gedoseerd investeren in nieuwe techniek en innovatie. Wat is er dan mooier om te onderzoeken wat "the next big thing" moet gaan worden. En dat in Silicon Valley, het walhalla van de nerds.

Onze uitvalbasis is Sunnyvale, een plaatje net na Palo Alto het centrum van deze innovatie broeikas. Goed hotel en prima begeleiding van Voyage.

Wat gaan we dan allemaal doen. Naast al die feesten, het eten, de zon en het vertier (waaronder een IJshockey-wedstrijd in de major league) is er ook nog ruimte voor de zakelijke kant. Het netwerken en met elkaar spreken over de business, de ontwikkelingen de ups en downs levert een schat aan leerstof op maar ook de bezoeken in de regio zullen inspirerend zijn.

Kort overzicht van de reeds ingeplande bezoeken:

DLA Piper
Google
Singularity University
Stanford University
Dutch Consulate General
Cooliris / Autogrid
Plug and play tech center
Naeem Zafar
Nest GSV
650Labs / Nest Labs
Cisco

Het wordt wat, een druk een weekje. Nu maar snel mijn bedje opzoeken. Zoals Gert Jan Dröge zou zeggen gaat het nog een beetje meneer Kremer.

Touchdown........