ZoZie Pieterpad

herinneringen moet je maken

30 June 2013

Voorbereiding

Na onze vakantie in Amerika hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het plan opgevat om het Pieterpad te gaan wandelen. Het Pieterpad is een langeafstandswandeling (LAW) en loopt van Pieterburen in Groningen naar de St. Pieterberg in Limburg. Wij gaan jullie daar in de 27 etappes nog veel meer over vertellen.

Geheel in stijl werd er erg geheimzinnig gedaan over het cadeau voor Christina, de dag voor haar verjaardag moest ik nog snel even naar de winkel. Ik had al geld gepind zodat ze niet de pintransactie in de winkel zou zien. Met goede moed op pad, de tuut geparkeerd en even snel naar binnen. Gelukkig dat wat ik zocht lag in het schap. Afrekenen en naar huis. O jee ik heb niet zoveel contant, was vergeten dat ik ook nog een broodje had betaald, grrr. Nou dan maar pinnen en hopen dat Christina de huiselijke boekhouding even overslaat. Nou dat ku'j vergeten, al snel hoorde ik dat er bij de ANWB was gepind.

Jawel, op der verjaardag heeft ze de twee delen van het Pieterpad gekregen. Het tweede deel legt de druk al wat hoger want dat betekend dat we ook na de eerste helft nog een tripje te gaan hebben. De boekjes geven naast de website (www.pieterpad.nl) een mooi beeld van de route.

Gisteren de wandelschoenen maar eens aangetrokken en samen het eerste trainigsrondje gelopen, Christina had dit rondje eerder deze week al gelopen.Nou het is gelukt hoor, ons tempo is nog iets te hoog maar dat zal bij de eerste etappe wel lager zijn. Als we de moed kunnen opbrengen gaan we het komende weekend de eerste etappe lopen van Pieterburen naar Winsum. De eerste etappe is "maar" 11 kilometer.