ZoZie Caribbean

herinneringen moet je maken

Island hopping

Ayo, Sint Maarten, Aloha Curacao. Vandaag gaan we verkassen met Insel Air. Hebben we wat gemist, ja natuurlijk. Het was niet super helder dus het uitzicht was beperkt, de carnaval hebben we totaal gemist. 's Avonds zakten onze oogjes al gauw dicht en volgende week donderdag is de parade. We hebben geen bezoek gebracht aan Saba of St. Eustatius en ook het eiland Barth hebben we niet gezien. Genoeg redenen om hier nog een keer terug te komen. Al was het alleen maar om de vriendelijke mensen en de relaxte sfeer. Ayo St. Maarten we gaan je niet snel vergeten.

We hadden nog wat tijd dus lekker wezen struinen in het centrum van Philipsburg, het plaatsje waar ons Hotel aan de boulevard is gelegen. Het haventje, de winkeltjes de leuke terrasjes en een verzameling aan mensen die elke dag weer worden losgelaten van de cruiseschepen wij vermaken ons wel. Het begint tegen het einde van het seizoen aan te lopen. In Juni begint het orkaanseizoen en in juli - augustus is het hier bloedje heet. Je kunt hier het best vertoeven van November t/m Mei.We hadden de kamer tot 12:00 uur en om 15:00 uur komt de transfer service van de reisorganisatie ons ophalen om ons naar het vliegveld te brengen. We hebben nog even afscheid genomen van Paul en Elisabeth een stel uit LA waar we wel eens mee aan de praat kwamen.

15:00 stipt op tijd, bagage der in en hupsakee naar het Internationale vliegveld Juliana. Hier gaat alles op z'n dooie akkertjes. Ruim op tijd dus kalm aan.

In het donker aangekomen op Curacao, morgen maar eens kijken wat ons uitzicht gaat worden.

Strand

Er zijn veel baaien en inhammen op Sint Maarten. Er zijn maar liefst 37 prachtige stranden die wij allemaal niet gaan bezoeken. In totaal hebben wij er 3 bezocht en vandaag gaan we chillen op ons eigen strand voor het Hotel. Er zijn allerlei watersport mogelijkheden waar wij ons maar niet aan wagen. Door al die stranden is het snorkelen hier wat minder maar daar bewaren we Bonaire voor.

Weer heeeeerlijk, lekker geslapen, lekker ontbeten. Daar ben ik (Chris) altijd heel blij mee, gaan we terug naar de kamer om ons klaar te maken voor een fijne relaxte dag op een strandbed. Na onze bedjes te hebben voorzien van handdoeken, smeren we ons eerst maar eens goed in. Das wel nodig, willen we er aan het eind van de dag niet uitzien als rode kreeften.Na een tijdje op het bedje te hebben gelegen is het tijd om een duik te nemen in de oceaan. Oooh, wat voelt dat water heerlijk aan, hupsakee, eerst gaat Arjan helemaal koppie onder, niet snel daarna volg ik. Heeeeerrrrrllllijk, hier kom ik voorlopig nog niet uit. Na een tijd in het water te hebben gelegen voeg ik me maar eens bij Arjan op een strandbedje. Boekie, brilletje en we zijn klaar om te genieten. Echter van een boekie lezen komt niet veel terecht er is veel te zien. Er komen jongens aan die jetski's verhuren, zij zitten leuk dichtbij en we maken de hele dag van alles mee. Ook de passagiers van de cruise schepen worden los gelaten op het eiland Sint Maarten. Het is dus een en al gezellige drukte en bezigheid, de hele dag door.

Na een tijdje heeft Arjan het wel gezien en gaat ie een stukkie lopen, laat maar fijn gaan, ik vermaak me wel met het kijken naar alle mensen en hetgeen ze doen. Mensen kijken das toch 't leukste wat er is, nou daar vermaak ik me wel mee hoor.
Arjan komt vanzelf terug en hij verzorgd me altijd goed, want als ie terug komt heeft ie altijd wel iets bij zich. Nu was het een lekker fris drankje Sprite, lekker koel, heerlijk.

Om een uurtje of half een gaan we lunchen, we zaten eerst in het restaurant. Maar daar kreeg Arjan weer de menukaart voor z'n neus (ik was ff naar de wc) en we willen gewoon wat finger food. Ik dacht al, als ik terug kom van de wc gaan we aan de bar zitten, das ook veel gezelliger. Het was niet nodig, dat ik terug liep naar ons tafeltje, Arjan kwam me al tegemoet, we gaan aan de bar zitten. Prima, dat had ik ook in gedachten. Rose erbij, wat finger food en wij zijn helemaal happy.

Ongeveer een uurtje later liggen we weer heerlijk op onze strandbedjes. Hetzelfde ritueel volgt, insmeren, even later de oceaan in, ik blijf nog even genieten van het water terwijl Arjan probeert te lezen op het strandbedje. Lukt niet echt hoor, er gebeurd van alles om ons heen en het is veel leuker om dit te zien en mee te maken.

Meneer gaat weer op pad, ik had al een paar keer aangegeven dat ie teenslippers moest kopen. Das veel makkelijker met aan en uittrekken. In Nederland had ie wel wat gezien bij Telstar maar, daar hadden ze zijn maat niet meer. En ja hoor, even later komt ie terug met een paar mooie teenslippers. Eens kijken of hem dit gaat bevallen.

Om een uurtje of 4 keren we terug naar onze kamer om bij te komen van de relaxte dag, gniffel, en ons klaar te maken voor het avondeten en de avond (als we dat redden tenminste). Onze oogjes sluiten zo rond een uurtje of 8 half 9, en slapen dat we dan doen. Das gewoon onvoorstelbaar, we stellen de jetlag die we gaan krijgen als we terugkomen nog maar even uit :).

We zitten nu even uit te buiken op ons balkon en onze bovenburen hebben lekkage, het drupt bij ons op het balkon. Nee, het regent hahahahaha. Geweldig het heeft welgeteld 5 min gespetterd.

Morgenmiddag komen ze ons om 15:00 uur ophalen. Om 17:50 vliegen we met Insel Air naar Curacao, we hebben er zin in.

Tot morgen.

Rondje eiland

Zodra we in ons hotelletje waren was de eerste dag al gauw vergeten. We lachen er nu om en genieten van het uitzicht, de zon en de zee. Iedereen is hier zo vriendelijk ze doen er alles aan om je een goed gevoel te geven.

We waren er lekker vroeg uit en het ontbijt was heerlijk buiten met uitzicht op zee. Lekker fruit, sjuutje, croissantje, toast en als je wil alle soorten ei alla minuut klaargemaakt.

Vandaag gaan we een auto huren en het eiland over crossen. Receptie regelt snel een Rental car en na een half uurtje worden we opgehaald om ons naar de tuut te brengen. Service is hier weer top. Je hebt hier kleinere auto's voor 25 euries per dag maar wij moesten natuurlijk weer de Jeep Wrangler Sport.Eerst maar eens naar Maho bay beach, vanaf hier kun je de vliegtuigen die over zee aan komen vliegen bijna aanraken. Het is een spectaculair gezicht om al die mensen te zien die klaar staan om een selfie te maken. De vliegtuigen landen hier op de landingsbaan van Juliana Airport. Jemig wat een lawaai is dat al die over komt denderen. Wel de ultime spottersplek.Doorgereden naar het franse gedeelte. Erg snel gaat het niet, de wegen zijn om de haverklap voorzien van drempels en gaten. Rijkswaterstaat heeft hier nog werk aan de winkel. Het valt ons op dat het Franse deel beter is. Minder druk en alles ziet er net iets beter uit. In het Nederlandse deel is nogal wat achterstallig onderhoud.

In Marigot, de hoofdplaats van het Franse deel wat lopen slenteren en een marktje bezocht. Vanuit Marigot nog even terug over de hoofdweg naar het grensmonument. Ter herinnering aan de totstandkoming van het verdelen van de noordelijke en zuidelijke helft op 23 maart 1648 heeft men hier 300 jaar later een monument geplaatst. Op de grens tussen noord en zuid ligt ook een Geocach en Chris wou deze wel graag even scoren. Er waren nog twee Nederlanders aan het zoeken, militairen die een middag vrij hadden alvorens door te reizen naar Curacao. We waren allen een beetje aan het zoeken toen Chris het uitgilde, ze was gestoken door een sluipwesp die tussen de stenen een nest aan maken waren. Arme meisje, gauw ff uitzuigen en de pijn trok gelukkig naar verloop van tijd weg. De vinger hoeft er niet af, pfiew.

Na deze belevenis onze rondreis vervolgd en een bezoek gebracht aan de hoogste top van Sint Maarten de 424 meter hoge berg Pic du Paradis. Spectaculair om er via de smalle weg te komen, gelukkig kwamen we geen tegenligger tegen. Snel een foto van het uitzicht en het zelfde pad weer terug. Was blij met de Jeep :-).

Bij de Loterie Farm, een oude plantage, even bijgekomen met een drankje en wat FingerFood. Lekkerrrrrr. Beetje bijgekomen, gaan we verder waar we de voetjes in de oceaan bij Oriëntal Beach waden, hierna zijn we doorgereden naar Fort Amsterdam.

Jan Claesz heeft hier in 1636 nadat hij het eiland had ingenomen een Fort laten bouwen op de locatie waar de Spanjaarden ook al een primitieve versterking hadden gebouwd. Het bestond in eerste instantie uit planken en aarden wallen maar, in 1737 werd het fort voorzien van stenen muren er resten nu enkel nog wat stenen muren enkele kanonnen en wat fundamenten. We konden er niet komen met de auto dus het laatste stuk moesten we lopen, pff.

Het rondje was klaar en in totaal zo'n 50 - 60 km gereden. De auto weer teruggebracht en thuis even een lekkere duik in de zee. Biertje en wijntje wel verdiend. 's Avonds eten met uitzicht en nagenieten met live muziek.

Nu het bed in, morgen niets doen - beetje lezen en zo nu en dan afkoelen in de zee. Wat staat het er weer goed voor.

Kastje muur

Lekker geslaaaapen, langzaam wakker wordend om 4 uur maken we ons weer klaar voor een nieuwe reisdag. Vandaag gaan we eerst naar Parijs en vliegen we vanaf daar door naar Sint Maarten met de luchtvaartmaatschappij Air France (of is het toch KLM, hmmmmm).

De vlucht vanaf Schiphol was zo gepiept, in no time zaten we op / in vliegveld Charles De Gaulle. We vroegen aan het grondpersoneel naar welke terminal we moesten voor onze vlucht naar Sint Maarten. Ook hebben we voor de zekerheid gevraagd of onze bagage wel mee komt met deze vluchten. Er is ons gezegd van wel, nou daar vertrouwen we dan maar op. Er zal toch wel iets goed gaan.Na het nuttigen van een heerlijk bakkie van Starbucks liepen we rustig naar de gate. We waren heeel erg op tijd, maar vonden het vreemd dat er niemand zat. Ik (Chris) ben met alles wat we bij ons hebben (volle / zware rugzak, nog een tas met laptop en i-pads, jassen en vesten, tja we vertrekken nu eenmaal vanuit Nederland;)) lekker gaan zitten om rustig om me heen te kijken. Arjan loopt graag om her en der even te snuffelen en op de borden te kijken. Op het moment dat hij dat doet horen we dat er een verandering van Gate is voor Sint Maarten. Fijn!!!!!, moeten we op zoek naar de betreffende gate, das nog best lastig, maar veel vragen aan grond personeel bereiken we op tijd (shuttle bus in / shuttle bus uit) de andere terminal en waren we netjes op tijd.

Na nog een keer door de controle (3x), waar ik (Chris) zelfs mijn riem af en schoenen uit moest trekken kwamen we na behoorlijk snel wandelen bij de juiste gate. Komen we daaraan zien we dat we vertraging hebben van 20 minuten, ach relax, we komen vanzelf op onze bestemming aan, we hebben gegarandeerde stoelen, toch. Het instappen begint, wat blijkt gaan we na het inchecken met bussen naar de gate waar we net vandaan zijn komen hollen :-)

Franse slag?!

Ach, wat maakt het allemaal uit. Om twee uur in de middag zijn we geland op Sint Maarten. Door de moeheid en alle reisperikelen schieten bij mij de waterlanders in de ogen. We zijn op het eiland van bestemming. Vanaf hier worden we netjes en vriendelijk ontvangen en zijn we binnen een half in ons hotel (Holland House Beach Hotel). We worden overal supervriendelijk ontvangen, onze vakantie gaat nu echt beginnen. Het uitzicht vanuit onze kamer is in ieder geval prachtig.Hup, na een heerlijke douche, lopen we in korte broek, ja ja over de boulevard van het Nederlandse deel in Sint Maarten. Pffff, wat is het warm, we gaan terug via de winkelstraat waar we gezellig lopend in de schaduw langs alle winkeltjes terug kuieren naar het hotel. Biertje, wijntje, en jaaaaa, bittterballen voor Chris en garnalen voor Arjan zijn zo besteld. Ooooohhhh, we willen hier voorlopig nog niet weg.

Te despues (Tot morgen: Papiamento)


Overboekt

Vandaag gaat de reis echt beginnen. Na de voorpret en de lift naar Sassenheim is de vakantie begonnen. Vroeg naar bed gegaan om lekker op tijd wakker te worden. Om 3:45 ging de wekker, hopla d'r uit, het feest kan beginnen. We vetrekken om ongeveer half 5 met Taxi Schiphol Gerrit naar het vliegveld. Heerlijk zo'n privé taxi die ons voor de deur afzet.
We konden gisteren geen stoelen reserveren, vandaag weten we waarom. Grrr, de vlucht is overboekt! En ja, wij staan op de wachtlijst. Daar sta je dan in alle vroegte met je goede gedrag. Van geen kwaad bewust, we gaan toch op vakantie en hebben bij een goed reisbureau geboekt? Als verklaring krijg je te horen, dat de maatschappij graag de vluchten vol wil hebben en dat ze om die reden te veel mensen inboeken voor de vlucht.

Wij staan er versteld van. Afijn, we kunnen niets anders dan de koffers afgeven en hopen dat we om kwart voor 7 bij het instappen weten of we met deze vlucht mee mogen en kunnen. Het reisbureau nog gebeld en deze gaf als advies om in ieder geval als eerste bij de balie te staan aan de gate. Arjan stond dus vooraan in de rij en was inderdaad als eerste bij de balie, dat is hem wel toevertrouwd, hahaha.

Het duurde maar en voor ons gevoel moest er nog een aanhanger aan het toestel voor al die passagiers die WEL een stoelnummer hadden :-( De hoop die wij hadden op een goede afloop werd alsmaar minder. We hadden ons er wel bij neergelegd. An zich geen probleem, omboeken en een beetje vertraging, wel wat rompslomp maar ach. Wat mij (Arjan) nu boos maakt is dat ondanks dat wij als eerste bij de balie waren er andere koppels voorgingen als er een plek vrij kwam. Toen de plekjes vergeven waren heb ik dan ook rijkelijk, welbespraakt en wellicht een beetje frustie mijn ongenoegen geuit over de KLM. Chris was de rust zelve en zorgde ervoor dat het verder samen met de stewardess goed werd opgelost.

De vlucht konden we vergeten, de hulp die de KLM uiteindelijk bood was prima. Omboeken (morgen via Parijs naar St. Maarten), hotel, vervoer, lunch, diner alles er op en eraan. O ja, ook nog een beetje schade vergoeding van 600 Euro per persoon, dat maakt de teleurstelling ook weer een beetje goed. Vanmiddag de bloemetjes maar eens buiten zetten in Amsterdam. De eerste chipkaart van KLM direct maar ten gelde gemaakt bij de cashmachine, portemonnee is weer goed gevuld.

Na deze vermoeiende en uiteindelijk toch wel leuke dag, gaan de oogjes toe en morgen gaan we met gegarandeerde stoelen naar Parijs en van daaruit met gegarandeerde stoelen naar Sint Maarten.

Tot morgen...

Reizen richting....... Sassenheim

Yeah, de vakantie is begonnen. Onze broer kwam gisteren al bij ons, hij is gezellig blijven slapen. Vanochtend na het ontbijt zijn we richting pa en ma Kremer gegaan. Onze pa heeft de mooie respectabele leeftijd van 79 bereikt. Daar moest natuurlijk op gedronken worden, proost pa!!

Na een gezellig samenzijn zijn we weer naar huis gegaan om de koffers in te pakken en onze poezen en kat nog even heerlijk te knuffelen. Zodra zij zien en merken dat we de koffers aan het inpakken zijn weten ze dat ze een paar dagen van ons verlost zijn.
Al rijdend op de snelweg zagen we ineens het teken van Geocaching voorbij rijden. We zaten in de file, dus al spottend is het ons gelukt om een foto te maken van de voorbijkomende skatzukers. Tussen passagiers onderling was er plezier.
Hier op de foto is het logo te zien achter de passagier. Er staat een Trackable nummer op die we via de website van Geocaching.com direct hebben geregistreerd. Op onze rugzak staat ook zo'n teken met een code, als andere schatzoekers deze opmerken kunnen ze deze zelf ook registreren op de site. Leuk hoor die trackables.

Na een aurorit van ongeveer 2 uur (3 files) komen we dan eindelijk aan bij onze B&B in Sassenheim. Zo, nu eerst genieten en bijkomen met een biertje en een wijntje.

Het feest kan beginnen wat ons betreft.